overname VL IT Specialisten

Solipsis neemt aandelen VL IT Specialisten over

Brakel, 10 juni 2013 – ICT-dienstverlener Solipsis heeft alle aandelen van VL IT Specialisten officieel overgenomen. VL IT Specialisten is eveneens een ICT-bedrijf, ontstaan in 2008 uit de doorstart door Van Loon IT, en heeft in de loop der jaren een mooie klantenkring opgebouwd. Het bedrijf voorziet grotere organisaties binnen het MKB van passende ICT-beheeroplossingen. Solipsis is van mening dat VL IT Specialisten een verrijkende aanvulling is op zijn huidige scala aan aangeboden diensten en producten op het gebied van managed services en softwareontwikkeling.

Krachtenbundeling

Het bundelen van de krachten van deze twee bedrijven levert een aantal belangrijke voordelen op. Er kan meer aan de klanten aangeboden worden en de aanwezige diensten en producten op het gebied van beheer-, cloud- en hostingservices vullen elkaar goed aan. Bovendien is er veel kennis en ervaring beschikbaar: zowel met verschillende computerplatformen als (inter)nationaal met verkoop, ontwikkeling en implementatie.

Continuering bedrijfsvoering

Er zijn 23 IT-specialisten actief bij VL IT Specialisten. Het bedrijf is gevestigd op Schimminck 1 te Zaltbommel en blijft daar ook. De overname betekent een continuering van de bedrijfsvoering en alle medewerkers blijven deel uitmaken van het bedrijf.

Beide bedrijven hebben een respectabele klantenkring en verwachten voor 2013 positieve groei in zowel omzet als resultaat. De totale omzet zal voor het jaar 2013 circa 10 miljoen euro bedragen.

Marien van Bezooijen, directeur bij VL IT Specialisten: “Met het samengaan bundelen we niet alleen krachten, maar creëren we ook een goede synergie binnen het portfolio, wat aansluit bij de visie en strategie van beide partijen”.

Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis: “Het mooie van deze overname is dat er twee professionele ICT-bedrijven bijeen gebracht zijn met goede proposities voor de klanten, waardoor we nog uitgebreidere dienstverlening kunnen bieden en borgen”.

Over VL IT Specialisten

VL IT Specialisten verzorgt het dagelijks beheer van computers en netwerken (managed services), levert hard- en software en ontwikkelt en implementeert software voor een breed scala aan klanten in verschillende contractvarianten. De managed services van VL IT Specialisten zijn bedoeld voor organisaties die hun systeem- en netwerkbeheer geheel of gedeeltelijk virtueel willen inrichten en uitbesteden aan een professionele partij.

VL IT Specialisten adviseert organisaties bij hun ICT-ontwikkelingen en treedt daarbij ook op als sparringpartner. Optimalisatie van beheer tegen de laagst mogelijke beheerskosten van de infrastructuur zijn daarin belangrijke ingrediënten. In heterogene toepassing- en computeromgevingen zorgt VL IT Specialisten voor flexibele en dynamische beheerfunctionaliteit voor met name organisaties uit het midden- en kleinbedrijf. Voor meer informatie:

Reacties zijn gesloten.