Terugblik klantevent Digitale Werkplek door KPN en Solipsis

Op 26 maart organiseerden KPN en Solipsis Managed Services een gezamenlijk event, dat in het teken stond van de Digitale Werkplek. Samen met experts en ervaringsdeskundigen wierpen we een blik in de toekomst en werden de deelnemers op inspirerende wijze meegenomen in de ontwikkelingen van digitale technieken. Daarbij lag de focus op de werkomgeving. Centrale vraag: hoe ziet de werkplek van morgen eruit voor u en uw medewerkers?

In de KPN Xperience in Zoetermeer werden de deelnemers geïnspireerd door een blik in de toekomst: welke technologische ontwikkelingen zien we om ons heen, en hoe kan dit onze manier van werken beïnvloeden? Diverse virtuele ‘vooruitdenkers’ gaven hun visie op de werkplek van de toekomst en de rol van IT hierin. Vervolgens nam Robbert Kelder, Lead Solution Designer bij KPN Werkplek, ons mee in zijn visie op de werkplek van morgen – en wat verder in de toekomst. Termen als een ‘digital twin’ en ‘federated identities’ vlogen de deelnemers om de oren. Dat gaf stof tot nadenken! Maar dan de praktijk… Ronald Vermeulen, Operations Manager bij Wissenraet Van Spaendonck, gaf daarvan een mooi voorbeeld door de digitale transitie van zijn organisatie te presenteren. Wissenraet Van Spaendonk bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar, en dat kan alleen door mee te gaan met ontwikkelingen in de branche en de omgeving. Dat doen ze dan ook, door nu de organisatie te digitaliseren op diverse gebieden en op verschillende manieren. Hierbij worden zij ondersteund door Solipsis Managed Services.

Na een korte pauze mochten de deelnemers zelf aan de slag met de werkplek van morgen. Onder leiding van Gerard van den Molen, Consultant bij KPN ICT Consulting, maakten we een gezamenlijke uitwerking van het thema door middel van Design Thinking. Er werd gestart met een brainstorm in drie groepjes, om inzicht te krijgen in wat de werkplek van de toekomst nu eigenlijk inhoudt en waar rekening mee gehouden moet worden bij de weg ernaartoe. Vervolgens werden diverse vragen gedefinieerd om de uitdagingen in de transformatie naar de digitale werkplek te identificeren. Met name het meenemen van medewerkers in het proces en de flexibiliteit van een IT partner bleken belangrijke succesfactoren te zijn.

We sloten de constructieve middag af met een hapje en een drankje. Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie inbreng!

Klantevent Digitale Werkplek KPN-Solipsis

Reacties zijn gesloten.