Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7.  Als u nog desktop of laptop computers heeft die Windows 7 gebruiken, dan heeft dit voor u gevolgen. Vanzelfsprekend staan we voor u klaar! Solipsis vertelt u graag meer en helpt u met overstappen.

Wat betekent het einde van de ondersteuning?

Wanneer Windows 7 op 14 januari 2020 het einde van de ondersteuning bereikt, functioneert uw computer nog steeds, maar biedt Microsoft geen technische ondersteuning meer bij problemen, komen er geen software-updates en worden ook geen beveiligingsupdates of bugfixes meer beschikbaar gemaakt.

Hoewel uw device gewoon blijft functioneren, loopt u een groter risico op virussen en malware. Microsoft raadt ten zeerste aan na 14 januari 2020 Windows 10 te gebruiken in plaats van Windows 7. De overgang naar Windows 10 kan ook tot gevolg hebben dat hardware ge-update moet worden.

Wat is de aanpak van Solipsis?

Naast het feit dat Microsoft op 14 januari 2020 stopt met ondersteuning toetsen we of er ook nog andere dringende / dwingende redenen zijn om de overstap te maken. Veelgebruikte privacygevoelige web diensten zoals bijvoorbeeld telebankieren en overheidsdiensten zouden uit veiligheidsoverwegingen ontoegankelijk kunnen worden voor Windows 7-gebruikers.

Meer weten?

Wilt u goed anticiperen op het einde van de ondersteuning voor Windows 7 en weten wat dit voor gevolgen heeft voor uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact op of download het leaflet.

download leaflet

Over Solipsis Managed Services

Solipsis Managed Services is uw vaste aanspreekpunt en verzorgt het gehele traject van advies tot aan installatie en 24/7 support. Uiteraard met de persoonlijke service die u van ons mag verwachten.