Van Berlo Groep

Van Berlo werd opgericht door Harrie van Berlo en is inmiddels overgegaan op de tweede generatie, de broers Marcel en Frank van Berlo. In die jaren heeft een enorme groei plaatsgevonden waarbij het bedrijf altijd voorop heeft gelopen qua innovatie en vernieuwing. Dit geldt
zowel voor hun productportfolio en breedte van de dienstverlening, alsook op IT-vlak. Twan van Hal, een van de operationele directeuren van Van Berlo : “We zijn al heel vroeg ingestapt. Al toen de eerste computers er waren maakten we gebruik van een netwerkje. IT is ook altijd een belangrijke drive geweest om onze groei te kunnen managen. En dan is goede ondersteuning van een bedrijf als Solipsis Managed Services onmisbaar.”

Groei

Het contact met Solipsis bestaat al lange tijd. Van Hal: “Van Berlo groeide te hard voor de IT-partner waar we op dat moment mee samenwerkten. Deze was teveel gericht op thuisnetwerken en klein zakelijk gebruik. Met de groei die we toen doormaakten, kwamen er steeds meer werkplekken bij. Bovendien werd de continuïteit van het bedrijf steeds meer afhankelijk van het draaien van de pc’s en speelde het securityvraagstuk rondom onze automatisering een steeds crucialere rol. Toen we er achter kwamen dat er een digitale voordeur openstond, was voor ons het moment daar om over te stappen naar een partner die dit hoge niveau wel in de vingers heeft.”

Professionele ICT-partner

“Het eerste wat opviel bij Solipsis was de wijze waarop ze support leveren”, aldus Van Hal. “De servicedesk is altijd bemand en de meest voorkomende problemen worden meteen opgelost, maar wel conform de veiligheidseisen! Daarnaast geven ze proactief feedback rondom securityissues.” Ander positief punt is volgens Van Hal de goede balans tussen professionaliteit en praktische aanpak. “Niet alleen maar oeverloos plannen maken, maar gewoon doen. Diezelfde mentaliteit heeft Van Berlo dus dat klikt heel goed. Solipsis is voor ons een professionele partij waar we ons automatiseringsstuk met een gerust hart aan overlaten.”

Alles in één pakket

Solipsis Managed Services is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de ICT-omgeving en heeft Van Berlo begeleid bij de overgang naar hun nieuwe ERP-applicatie (Gilde). Van Berlo had een dringende wens om alles – van administratie, planning, facturatie – onder te brengen in één pakket. Van Hal: “Wij opereren in een nichemarkt maar zijn daarbij zeer veeleisend op ICT-vlak. Dat betekent dat er nauwelijks standaardpakketten beschikbaar zijn dus hebben wij vaak maatwerkoplossingen nodig. Solipsis heeft een applicatie gebouwd om vanuit Application Management specifieke maatwerkrapportages te kunnen genereren die de data rechtstreeks uit de database van de ERP-omgeving haalt. Maar ook een kleinere applicatie specifiek voor urenregistratie. Verder houden ze voor ons in de gaten of we nog genoeg storageruimte hebben of dat er kansen of bedreigingen liggen op automatiseringsvlak. Kortom: Solipsis is voor ons een sparringpartner op inhoud en levert tools om op een laagdrempelige manier verder te automatiseren zodat wij ons volledig kunnen focussen op onze core business.”

 


klant: Van Berlo Groep
branche: vloeren- en funderingsbranche
uitdaging: inrichting en dagelijks beheer ICT-omgeving in nichemarkt, veeleisend op ICT-vlak
oplossing: systeem- en netwerkbeheer, maatwerkoplossingen, servicedesk & proactief advies
voordelen:

  • continuïteit dankzij stabiele ICT-omgeving
  • maatwerk IT-oplossingen
  • 24/7 support
  • proactief strategisch advies.

www.vanberlo.com


    Neem contact met mij op.