Waar staat je organisatie als het om security gaat?

De meeste organisaties gaan voorbij aan de zwakste schakel in het systeem: de gebruiker zelf. Als jouw collega’s zich niet héél bewust zijn van het belang van security en de valkuilen ervan, zijn de investeringen die je doet nutteloos.

Een veilige omgeving die past bij jouw organisatie.

Wil jij ook weten hoe veilig jouw omgeving is én hoe je deze in de toekomst veilig kunt houden? Dat is precies waar de security oplossingen van Solipsis voor bedoeld zijn. Aan de hand van concrete vragen kijken we hoe het gesteld is met jouw beveiligingsniveau.

Na de inventarisatie volgt een advies waarin we aangeven wat er nodig is om het vereiste beveiligingsniveau te bereiken. Wij weten uit ervaring wat het absolute minimum is waaraan een veilige ICT-omgeving moet voldoen.

De menselijke factor

De ICT toepassingen en jouw werkprocessen zijn helemaal op orde. Dat is fantastisch, maar dit wil niet zeggen dat de beveiliging op orde is. In de praktijk is de menselijke factor nog steeds de zwakste schakel in de beveiligingsketen.

Balans tussen beleid en gebruik

De delicate balans tussen productiviteit, gebruiksgemak én veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. ‘Hoe veiliger, hoe minder gebruiksvriendelijk’. Het is dus belangrijk dat je goed definieert hoe deze verhouding tussen gebruiksgemak en veiligheid er voor jouw type organisatie uitziet. Solipsis helpt jou daarbij.

Waarom kiezen voor Solipsis Secure?

Een aantal voordelen op een rij

Onze kennis en expertise is toegespitst op Microsoft

Bij ons kun je er met een gerust hart van uitgaan dat jouw ICT-omgeving in goede handen is. We kennen het Microsoft platform en portfolio door en door.

Niet alleen oog voor de techniek

Wat is jouw core business? En welke security maatregelen heb je nodig om jouw kerntaken te ondersteunen en verbeteren? Dit zijn vragen die verder gaan dan alleen de techniek en die wij altijd stellen.

Verder kijken dan hier en nu

Wij kijken ook naar de toekomst. De diensten van Solipsis Secure zorgen ervoor dat jouw omgeving ook gewapend is tegen nieuwe bedreigingen en meegaat met de nieuwste ontwikkelingen.

Weet waar je staat

Wil je ook het beste uit je ICT-omgeving halen en je medewerkers een veilige en productieve werkplek bieden? Dan helpen we je graag! Met de diensten van Solipsis Secure weet je precies waar je staat met jouw beveiliging en waar nog ruimte is voor verbetering.

Waarom kiezen voor Solipsis Secure?

Solipsis Secure – Roadmap

We starten met een inventarisatie waarmee we in kaart brengen hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van beveiliging waarbij we zowel inzoomen op de techniek als op jouw medewerkers. De voortvloeiende actiepunten zetten we naar prioriteit in een roadmap.

Solipsis Secure – Detection

De Solipsis Vulnerability Scan detecteert en rapporteert kwetsbaarheden. Daarnaast zoeken we proactief naar dreigingen, zoals bekende lekken en sporen van hackers. Als we deze vinden, grijpen we meteen in. Bijvoorbeeld door een laptop of gebruikersaccount te blokkeren, zodat de dreiging zich niet verder verspreidt.

Solipsis Secure – Response

Met Solipsis Threat Management kunnen we ervoor zorgen dat alle onderdelen van jouw IT infrastructuur beveiligd zijn met de nodige defensieve en detectieve tools, zoals een anti-virus agent. Deze set van cyber securitysoftware componenten en AI’s zetten wij in om hackers en virussen buiten de deur te houden.

Solipsis Secure – Awareness

Ons Security Awareness is lijkt eenvoudig, maar is zeer doeltreffend. Geen tijdrovende klassikale trainingen maar eenvoudige en korte online quizen, in het tempo dat jouw organisatie aankan. Deze online interactieve sessies zorgen ervoor dat jouw medewerkers bewust worden van de beveiligingsrisico’s. Het merendeel van digitale inbraken heeft zijn oorsprong bij phishing-mails. Onze eenvoudige en geautomatiseerde phishing-simulatie traint jouw medewerkers om phishing mails te herkennen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de Solipsis Secure en wat de mogelijkheden voor jou kunnen betekenen? Je bent van harte welkom! Neem vrijblijvend contact met ons op, dan informeren wij je graag.

Kom in contact met onze Security specialist.

Rolf Kruitwagen

Ik help je met het zo veilig mogelijk inrichten van jouw werkplek.