Innovatie gericht op de toekomst.

Al jouw aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar de dagelijkse business. Maar ben je er zeker van dat jouw business optimaal accelereert door IT? Optimaal kunnen werken, overal en altijd. IT is sterk medebepalend voor jouw succes.

Wat levert een BIP op?

  • IT stabiliseren
  • Doeltreffend innoveren

Begrijpen, ontwerpen en vervolgens slim uitvoeren.

Jouw medewerkers en jouw klanten staan centraal. Dit vraagt adequate aandacht en zorg, afgestemd op jouw business en bedrijfsprocessen. Wij nemen de zorg uit handen en denken proactief mee, vooral ook daar waar een goed IT fundament vereist is, complexe IT vraagstukken liggen, processen verbeterd moeten worden en integratie van technologie onmisbaar is.

IT innovatie: ‘een kijkje in jouw keuken’

Solipsis start altijd met een analyse van de huidige situatie. Dit doen wij met onze BIP methode, ‘Business in Process’. Deze methode brengt niet alleen de bedrijfsprocessen in beeld, maar geeft ook weer in welke mate jouw IT de gewenste ambitie en bedrijfsdoelstellingen kan ondersteunen en de continuïteit kan waarborgen. Heb je een Bedrijfs Continuïteit plan, is jouw data wel AVG-proof? Heb jij jouw ICT infrastructuur voldoende beschermd tegen kwetsbaarheden en is deze toekomstbestendig? Met de BIP methode brengen wij de keten van jouw bedrijfsprocessen in kaart. Dit categoriseren wij op zes onderwerpen: organisatie, proces, informatie, applicaties, infrastructuur en situatie.

Een beter beeld

Wij brengen de huidige situatie in kaart brengen op basis van de zes onderwerpen; organisatie, proces, informatie, applicaties, infrastructuur en situatie. Knelpunten worden zo inzichtelijk. Jouw organisatie en bedrijfskritische processen worden onderzocht en geclassificeerd aan de hand van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Vervolgens stellen we vast welke rol IT hierin speelt.

Gewenste situatie

We inventariseren op basis van bedrijfsvisie, strategie en doelstellingen. De huidige situatie matchen we aan jouw wensen en verwachtingen op gebied van IT.

Innovatie advies

Op basis van de informatie uit de voorgaande stappen werken we de BIP uit in een op maat gemaakt IT-innovatieadvies.

Waarom kiezen voor de Solipsis Innovate?

Een aantal voordelen op een rij

Waarom Business In Process

Solipsis brengt de schakels en afhankelijkheden in de keten van uw bedrijfsprocessen in kaart. Dit doen we met de BIP methode aan de hand van zes onderwerpen: organisatie, processen, data, applicaties, technologie en analyse.

Wanneer zie je resultaat?

Kies je voor het BIP instapmodel, dan ontvang je kort na het adviesgesprek al een ingevulde BIP op hoofdlijnen. Kies je voor BIP compleet, dan ontvang je een uitgebreide en uitgewerkte BIP na vijf werkdagen. Ongeveer drie weken na de start presenteren wij de complete rapportage en aanbevelingen.

Wat levert een BIP mij op?

De BIP geeft direct inzicht in risicogebieden, geeft een beeld van jouw IT-landschap en levert input voor de totale (toekomstige) architectuur. Je kunt de BIP informatie gebruiken om IT-investeringen af te zetten tegen de bedrijfsdoelstellingen. Een uitgewerkte BIP door Solipsis is de basis voor gefundeerde keuzes om te kunnen innoveren met IT.

Kom in contact met onze Solipsis Innovate specialist

Sjoerd van Grinsven

Ik kan precies die IT oplossingen bieden die jou en jouw bedrijf verder brengen.