Naar de cloud gaan is geen technische maar een zakelijke beslissing.

Steeds meer organisaties willen profiteren van de efficiency, schaalbaarheid, veiligheid en andere voordelen die de cloud biedt. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer organisaties de cloud ook zien als de manier om innovatie te introduceren.

Migratie naar de cloud hoeft niet moeilijk te zijn.

Migratie naar de cloud zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid, het fundament om jouw organisatie te laten groeien. Inzetten op geavanceerde technologieën in de cloud om je zo voor te bereiden op de voortdurende veranderingen.

Wij kunnen jou helpen met het opstellen van een goed cloud beleid en het borgen van goede checks and balances. Zodat je vooraf weet waar je achteraf gaat eindigen en zodat jouw IT organisatie weet wat de spelregels zijn. Van bepalen van de strategie en planning, tot toezicht en beheer.

Leg jouw migratie doel vast

Wat is jouw visie op een nieuwe Cloud-omgeving? Een succesvolle migratie kan alleen worden bereikt als er een helder en gemeenschappelijk doel is geformuleerd.

Bepaal spelregels en kaders

We bereiden de migratie voor, bepalen kaders en spelregels. Het resultaat is een migratieplan met gedetailleerde milestones, toegepaste architectuur en een adoptiestrategie.

Ondersteuning is voorwaarde voor succes

Samen creëren wij jullie ideale IT fundering. Een grondige basis waardoor de impact van de verandering voor gebruikers zeer beperkt is. Wij migreren vervolgens de data en de noodzakelijke applicaties en ondersteunen alle betrokken gebruikers waar nodig.

Waarom kiezen voor de Solipsis Cloud?

Een aantal voordelen op een rij

100% inzicht en controle

De kosten van Microsoft Azure en Office 365 zijn voorspelbaar en eenvoudig beheersbaar. Met onze uitgebreide PowerBI reports heb je real-time inzicht vanuit verschillende dwarsdoorsnedes, zoals bijvoorbeeld de kosten per afdeling of de kosten per applicatie. Compliancy by design. Nooit meer incompliant zijn op het gebied van licenties. Je betaalt wat je gebruikt en de juiste licenties zijn altijd aanwezig.

Internationaal makkelijker samenwerken

Microsoft Azure is wereldwijd verspreid over vele datacenters. Gelokaliseerd per land of regio, met ondersteuning van taal en valuta. Met maar één technologische taal en cultuur. Dit maakt internationaal samenwerken in (IT) projecten een stuk eenvoudiger.

Schaalbaar door public cloud strategie

De private cloud is niet schaalbaar genoeg. Servers in een datacenter moeten onderhouden worden, na enige tijd vervangen en uitgebreid worden als er te weinig performance of opslagcapaciteit is. Met Microsoft Azure public is dat verleden tijd, schaal op en af wanneer dat nodig is, zonder dat daar technische werkzaamheden of investeringen voor nodig zijn.

Dichtbij in huis, met cloudvoordelen

In sommige gevallen is het technisch noodzakelijk of wenselijk om server-hardware in jouw bedrijf te hebben. Waarbij je dan toch gebruik wilt maken van makkelijke uitbreidbaarheid en beschikbaarheid van een public cloud. Met onze Azure HCI oplossing is dat mogelijk. Een Cloud Managed lokale server infrastructuur met een koppeling naar Microsoft Azure geeft je dan de perfecte oplossing voor jouw wensen.

Welke cloud past het beste bij jou?

Migreer naar Azure

Onze Azure specialisten helpen jou te migreren naar Microsoft Azure, bij voorkeur naar een IT-architectuur gebaseerd op de moderne Azure componenten, software/platform as a service. Microsoft Azure biedt vele voordelen waarbij de verantwoordelijkheid van hardware, virtualisatiesoftware en serverinfrastructuur verschoven is naar Microsoft, wat in traditionele datacenters vaak niet het geval is. Door de flexibiliteit, schaalbaarheid en voordeligere Microsoft licenties wordt met Microsoft Azure doorgaans een kostenbesparing gerealiseerd.

Hybrid cloud

Sommige organisaties kunnen of willen niet volledig naar de public cloud van Microsoft Azure. Solipsis biedt Azure HCI, een hybride cloudoplossing waarbij de serverinfrastructuur wordt aangeschaft en op de klantlocaties wordt geplaatst met de voordelen die de managementportals van Azure biedt op het gebeid van deployment, provisioning en management. Het beste van twee werelden.

Virtual Desktops

Ben je op zoek naar een sterk verbeterde variant van jouw Citrix of Terminal Services-werkplek? Solipsis biedt vanuit de Microsoft cloud twee smaken: Azure Virtual Desktop en Windows 365. Wij informeren jou graag over de verschillen vanuit technologisch oogpunt en gebruikersperspectief. Overstappen van je traditionele hosted werkplek naar een moderne virtual desktop zorgt voor een cloud-for-good strategie, een betere performance, tegen lagere kosten.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de Solipsis Cloud en wat de mogelijkheden voor jou kunnen betekenen? Je bent van harte welkom! Neem vrijblijvend contact met ons op, dan informeren wij je graag.

Kom in contact met een van onze specialisten

Joeri Dehing

Ik kan precies die technische oplossingen bieden die jou en jouw bedrijf verder brengen.