“Wij gaan in de cloud, want dat doet iedereen.”

“Wij investeren graag in onze eigen hard- en software en de faciliteiten daaromheen. Bovendien is dat op lange termijn veel goedkoper.”

“De leverancier van onze primaire applicatie kiest voor de cloud, dus moet de rest van ons IT-landschap ook de cloud in.”

Natuurlijk is geen van bovenstaande uitspraken absoluut waar, maar zijn ze herkenbaar voor uw organisatie? Óf wilt u de keuze voor al dan niet overstappen naar de cloud en in welke vorm samen maken met de stakeholders in uw organisatie? De mensen die iedere dag de
verantwoordelijkheid nemen voor de continuïteit van uw business? Door hen te vragen hoe zij en hun teams door IT ondersteund willen worden, met hen vast te stellen wat de totale impact van hun functionele behoeften is, en hen vervolgens te betrekken bij de besluitvorming en gebruikersadoptie? Dát is de aanpak van Solipsis. Meer weten over onze kijk op ontwerp van een IT-landschap? Lees dan ons whitepaper:

Whitepaper To Cloud or Not To Cloud

 

IT in de cloud: veilig en locatieonafhankelijk werken

Veilig en locatieonafhankelijk kunnen werken is voor de meeste organisaties een must om effectief te kunnen werken en de concurrentie het hoofd te bieden. Werken in de cloud  is voor veel organisaties een volgende stap naar up-to-date IT-gebruik. Wat, hoe en in welk tempo is afhankelijk van wat uw organisatie nodig heeft. Onze IT-consultants adviseren u welke invulling voor uw organisatie het meest passend is.

Betalen naar gebruik

Langdurige onderhoudscontracten, updates, beheer, een wisselend overschot of tekort aan licenties. Onderwerpen die niet langer uw zorg zijn wanneer u overstapt naar veilig werken in de cloud. De inzet van cloud-oplossingen is populair omdat het organisaties wendbaar en slagvaardig maakt en een positieve impact heeft op efficiency en kosten. U neemt slechts af wat u daadwerkelijk als organisatie benut en betaalt naar gebruik. Niet meer, niet minder. Solipsis Managed Services brengt de juiste oplossingen in kaart en stelt deze vanuit een uniforme gebruikersomgeving beschikbaar.

Welke cloud-oplossing past bij uw organisatie?

Cloudcomputing is grofweg onder te verdelen in drie varianten: public, private en hybride. Allen hebben ze schaalbaarheid gemeen. De samenstelling van uw IT-landschap, inclusief de mogelijke cloudbehoefte, hangt vooral af van uw informatiebehoefte, beveiligingsbeleid en de mate waarin u afscheid kunt nemen van uw traditionele, op een eigen infrastructuur geïnstalleerde, applicaties.

Cloudcomputing

Cloudcomputing

Drie varianten: public, private en hybride cloud

Public cloud

Bij een openbare cloud is alle hardware, software en andere ondersteunende infrastructuur het eigendom van de cloudleverancier. Deze partij is ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Gangbare toepassingen voor openbare clouds zijn: online kantoorapplicaties, test- en ontwikkelomgevingen, dataopslag en webmail.

Private cloud

Private clouds worden vaak gebruikt door middelgrote en grote organisaties die meer controle over hun omgeving willen vanwege bedrijfsgevoelige activiteiten en data. In een privé cloud zijn de hardware en software alleen bedoeld voor de eigen organisatie en worden de services en infrastructuur altijd onderhouden op een privénetwerk.

Hybride cloud

Het hybride landschap combineert het beste uit twee werelden. In een hybride cloud worden on-premise infrastructuren, of privé clouds, gecombineerd met openbare clouds. Dit levert meer flexibiliteit op voor u als organisatie omdat data en applicaties kunnen switchen tussen de private en de public cloud.

IaaS en SaaS

Veel gebruikte cloudservices zijn IaaS en SaaS. Bij Infrastructure as a Service (IaaS) wordt door middel van virtualisatie of hardware-integratie een complete IT-infrastructuur in de cloud geboden. In deze virtuele laag zitten de servers, netwerken, opslagcapaciteit en andere infrastructuuronderdelen die we uiteraard ook  kunnen beheren. Met deze constructie behoudt u als gebruiker de vrijheid over het gebruik van de hardware.

Bij Software as a Service (SaaS) gaat het om bedrijfsspecifieke of standaardapplicaties die in de cloud worden gehost. De mogelijkheden zijn zeer divers, denk aan: e-mail, klantenbeheer, video-applicaties of kantoorsoftware zoals Microsoft Office 365.

Wat doet Solipsis voor u?

Solipsis begeleidt u bij de juiste keuze, altijd gebaseerd op uw business en processen. Solipsis kan ook zorgen voor zowel het functioneel beheer van de cloud en andere devices, als voor de applicaties op de (cloud)computer. Bij het gebruik van meerdere serveromgevingen en applicaties kan ook een centraal geregelde helpdesk worden ingesteld.

Wat bieden wij nog meer.

Werkplek

Werkplek

Altijd en overal werken op een veilige manier. Dit geeft optimaal werkplezier en realiseert de grootst mogelijke continuïteit in de bedrijfsvoering. Het draait immers om IT zonder zorgen.

Werkplek
Security

Security

Security wordt al snel geassocieerd met termen als ‘netwerk’, ‘firewall’ en ‘virusscanner’. Solipsis bekijkt het onderwerp vanuit een andere invalshoek: uw bedrijfscontinuïteit.

Security
Networking, Beheer & Support

Networking, Beheer & Support

Uw systemen gemonitord en beheerd, desgewenst 24/7, on site of remote. De continuïteit van uw IT-omgeving is gewaarborgd. Dat betekent: IT die overal en altijd beschikbaar is.

Networking, Beheer & Support

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Solipsis of direct een afspraak inplannen?
Wij helpen u graag verder via telefoonnummer (088) 599 1608 of stuur een e-mail naar verkoop@solipsismanagedservices.nl.

Neem contact met mij op!

Wilt u liever door ons benaderd worden? Vul dan het formulier hiernaast in.

    Neem contact met mij op.