Learn

Adoptie; de weg naar succes voor je moderne werkplek

30-03-2023 | Solipsis

Delen via

We schreven er al eerder over: onze werkplek verandert. Het fysieke kantoor maakt in steeds meer bedrijven plaats voor de virtuele werkplek in de cloud. Overal, altijd en vanaf elk apparaat (samen)werken is de nieuwe standaard. Met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Maar met een overstap naar de cloud en Office 365 alleen ben je er niet. Door je mensen te coachen en op te leiden, maak je van de digitale werkplek pas echt een succes.

What’s in it for me?

Elke moderne ondernemer overweegt op een gegeven moment over te stappen naar de cloud en Office 365. Misschien zie je wat beren op de weg, maar de optimalisatie van je infrastructuur en van je bedrijfsprocessen die hiermee gepaard gaan, zijn de moeite waard. Dit zou je zomaar een hele hoop kunnen besparen, tijd is immers geld. Natuurlijk is de technische implementatie slechts het begin. Het is belangrijk dat je mensen vervolgens de nieuwe manier van werken ook echt omarmen. Wat betekent het voor hen? Wat worden zij er wijzer van? Hoe helpt die moderne werkplek ze verder? Want het is natuurlijk prachtig dat er zoveel mogelijk is, maar het belangrijkste is wat je als mens ermee kan.

Wildgroei

Een goede adoptiestrategie is van levensbelang, als je de overstap maakt naar de cloud. Je verandert immers iets aan het DNA van je bedrijf. Als je mensen niet begeleidt, heb je grote kans op wildgroei. Zo komt het vaak voor dat mensen hun oude vertrouwde mappenstructuur weer gaan aanbrengen in de cloud. Voor je het weet heb je in verschillende gedeeltes van de cloud een map ‘Administratie’ of heb je zes adresbestanden. Dat kan handiger, en zo schiet het cloud concept zijn doel niet voorbij.

Een uniforme werkwijze

Door je mensen ook na de implementatie van de cloud continu te laten leren en te coachen voorkom je dat mensen hun eigen ding gaan doen. Wat je wil, is dat iedereen dezelfde werkwijze adopteert. Op die manier ga je pas echt profiteren van de voordelen van de cloud: een goede samenwerking, meer efficiëntie en een hogere productiviteit. Zo krijg je blijere mensen en help je je mensen én je bedrijf verder.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om je mensen continu te laten leren.

  • Bijvoorbeeld een Cloud Coach inschakelen die je medewerkers één uur lang één-op-één uitleg geeft. Een kleine investering, maar dat verdient zich snel terug door de efficiëntere werkwijze van die medewerker.
  • In een Office 365-coachingstraject kun je een-op-een-coaching combineren met teamcoaching.
  • Tijdens verschillende kennissessies, bij voorkeur op jouw eigen locatie, duik je in verschillende aspecten van de moderne werkplek. Zo leer je elke keer weer iets nieuws.
  • Inzichtelijke uitleg krijgen over specifieke Microsoft-applicaties zoals PowerBI, Teams, en PowerApps.
  • Laat je informeren over de steeds slimmere chatbots en moderne e-learning platforms. Deze applicaties maken het mogelijk om je medewerkers 24/7 te ondersteunen bij het adopteren van een goede werkwijze.

Meer weten?

Mogelijkheden te over. Wil je graag weten wat de beste manier is voor jouw mensen om meer IT-kennis te vergaren? Of wil je jouw processen eens onder de loep nemen zodat je zeker weet dat je de juiste tools op de meest optimale manier inzet? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. We denken graag met je mee!

Joeri Dehing

Ik kan precies die technische oplossingen bieden die jou en jouw bedrijf verder brengen.

Gerelateerde items.