Zeker+

Bescherm je wachtwoorden met een wachtwoordmanager

06-10-2021 | Solipsis

Delen via

We blogden er al eerder over: het belang van een goed wachtwoord. In tegenstelling tot wat de meeste mensen nog steeds denken wordt een goed wachtwoord niet bepaald door een combinatie van kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Een wachtwoord zin – voor ons mensen relatief makkelijk te onthouden maar voor computers lastig te kraken door de lengte – is een stuk veiliger. Toch kunnen we ons voorstellen dat je soms wanhopig wordt van al die wachtwoorden. Stop ze daarom in een kluis.

Al je wachtwoorden in de kluis

Een wachtwoordmanager is een mobiele app of een webapplicatie die fungeert als een kluis. Verzin één superkrachtig wachtwoord voor je kluis en daarmee heb je toegang tot al je wachtwoorden. Zeker voor bedrijven is het interessant om gebruik te maken van een wachtwoordmanager. Op die manier kun je wachtwoorden op een veilige manier delen met de rest van de organisatie. Maar ook als een medewerkers vertrekt, kun je met een wachtwoordmanager die persoon in één keer alle rechten ontnemen tot bedrijfsaccounts.

LastPass

Er zijn verschillende wachtwoordmanagers. Bij Solipsis hebben we ons eens goed verdiept in alle mogelijkheden en onze voorkeur gaat uit naar LastPass. Wij zijn dan ook partner geworden van LastPass en bieden LastPass Enterprise aan. Met LastPass Enterprise kun je bijvoorbeeld het gebruikersbeheer automatiseren. Ook kun je medewerkers op een veilige manier wachtwoorden laten delen. Is een project afgelopen? Dan kun je de toegang weer intrekken. Voor het beste resultaat combineer je je LastPass met een authenticator en ondersteun je alle gangbare oplossingen voor meervoudige verificatie. Dit zijn nog maar een paar van de features van LastPass Enterprise.

Meer weten?

Lijkt het je interessant maar ben je nog niet overtuigd? We kunnen een maand een gratis proof of concept voor je neerzetten. Je betaalt dan de eerste maand niet voor LastPass, maar alleen voor de proof of concept. Wil je eerst meer weten over LastPass of over het belang van een goed wachtwoordbeleid?

Meer weten?

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek over het inzetten van data bij je bedrijfsvoering?

Rolf Kruitwagen

Rolf Kruitwagen

Ik help je met het zo veilig mogelijk inrichten van jouw werkplek.

Gerelateerde items.