Werkplek+

De moderne werkplek: niet alleen leuk, maar noodzakelijk

27-10-2022 | Solipsis

Delen via

Veel mensen stappen terug in de tijd als ze hun kantoor binnenstappen. Buiten werk zijn we gewend de nieuwste technologieën te gebruiken en zijn we met iedereen verbonden. Deze moderne vormen van interactie maken ons leven leuk, interessant én gemakkelijk. De werkplek moet hierbij aansluiten. Met name voor de nieuwe generatie werknemers die gewend is continu verbonden te zijn met internet. Het belang van een moderne werkomgeving mag niet onderschat worden.

Flexibele werkplek

De reden dat mensen het idee hebben terug in de tijd te stappen zodra ze het kantoor binnengaan, is dat kantoren bedacht zijn voor een situatie die niet meer bestaat. Kantoren werden uit noodzaak geboren: er was geen andere plaats waar je kon werken. Bovendien moest een werkgever kunnen controleren of er daadwerkelijk gewerkt werd. Vandaag de dag begint dat steeds meer te veranderen. Je kunt werken waar je wilt: op kantoor, maar bijvoorbeeld ook thuis. Bovendien heb je tegenwoordig toegang tot vrijwel onbeperkte informatie. Internet is alom beschikbaar en er wordt volop data verzameld om bevindingen mee te staven en conclusies te onderbouwen. Je traint je hersenen hiervoor ook op een andere manier. Waar het vroeger met name belangrijk was om dingen te kunnen onthouden, moet je informatie tegenwoordig razendsnel kunnen ordenen en filteren.

De techniek moet dit zoveel mogelijk faciliteren. Ook op het werk. Privé zijn we inmiddels gewend altijd verbonden te zijn en continu dingen te delen. Voor jongere generaties is dit vanzelfsprekend, ze hebben nooit anders gekend. Oudere generaties op de werkvloer zijn een tijd gewend waarin internet nauwelijks aanwezig was, of waar je moest inbellen om connectie te maken. Maar ook zij zijn inmiddels gewend on the go informatie op te zoeken en ervaringen te delen.

nice to have or must have?

Wil je als organisatie klaar zijn voor de toekomst, dan is het belangrijk perfecte aansluiting te vinden bij de manier waarop we buiten werk acteren. De traditionele werkplek dient te worden losgelaten. Met behulp van moderne techniek die we kennen uit ons privéleven, kunnen we samen efficiënter en productiever werken. Voor huidige en toekomstige generaties.

Meer weten?

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden die moderne werkplekken jouw organisatie bieden?

Dirk Thijssen

Technology Lead

Gerelateerde items.