Drie redenen om vandaag nog Power BI in te zetten

06-10-2021 | Solipsis

Delen via

Big data, het is hot en trending. Maar al die data wordt pas waardevol als je het weet om te zetten in informatie. Pas dan kun je die data inzetten om je processen te verbeteren en nog beter gefundeerde beslissingen te nemen. Met Power BI, dé business intelligence tool van Microsoft, zet je die data om in waardevolle overzichten, inzichten een vooruitzichten. Daarmee kom je verder.

Altijd real time informatie

Met Power BI verschaft Microsoft een tool om op basis van ruwe data uitgebreide visuele rapportages te ontwikkelen. Het maakt niet uit waar die data vandaan komt; een Excel-spreadsheet, een orderinformatiesysteem of je CRM-database, lokaal of in de Cloud. Als de omgeving eenmaal is ingericht, kunnen de gebruikers altijd en overal de rapportages opvragen. Weg met PowerPoints of PDF’jes die in no time alweer verouderd zijn. Met de dashboards en rapportages van Power BI ziet iedereen precies die informatie die hij of zij nodig heeft, real time.

De kracht van visuele rapportage

We kennen ze allemaal wel, ellenlange (en brede) Excel-sheets vol duizelingwekkende getallen en codes. Met Power BI kunnen we deze ‘brij’ visueel maken. Onderzoek wijst uit dat wij visuele informatie 60.000 keer sneller opnemen dan tekst (laat staan cijfers). Kijk je naar een dashboard binnen Power BI waarop al je KPI’s zijn samengebracht, zien we in één opslag wat de situatie is. Is alles groen, dat betekent goed nieuws. Maar zie je veel oranje of rood, dan is er werk aan de winkel.

Van inzicht naar prognose

Met Power BI kun je op basis van gegevens van de afgelopen maanden ook prognoses voor de toekomst maken. Zo kun je bijvoorbeeld een liquiditeitsprognose maken voor de komende maanden op basis van een groot aantal variabelen, waaronder financiële gegevens maar wellicht ook data uit je CRM-systeem. Zo kun je nu al heel gericht nadenken over de toekomst.

Meer weten?

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek over het inzetten van data bij je bedrijfsvoering?

Joren van der Linden

Cloud Consultant

Gerelateerde items.