Productivity Tips

Handige optie: M365 apps in Edge

25-01-2024 | 20240104

Delen via

Vanaf nu kan je nog toegankelijker werken met M365 apps in je brwoser doordat je deze ook in een snelkies menu in je browser kunt weergeven. De app die je aanklikt opent dan in een klein venster naast wat je aan het doen bent in je browser. Je zult denken waarom is dit handig? Lees hieronder daarover meer!

De grootste reden is dat je kunt blijven in het scherm waar je zit. Naast gemak levert dit ook meer productiviteit op doordat je minder snel raakt afgeleid, omdat je moet switchen tussen applicaties. Daarnaast is switchen ook best een vermoeiende taak voor je brein. Met deze optie bespaar je dus ook weer een keer switchen, Wist je dat we gemiddeld 1100 keer op een dag switchen tussen applicaties? Dat is behoorlijk wat en met deze optie kan je dit aantal keer dus terug brengen, wat een minder vermoeid brein oplevert.

Wanneer is dit nou handig?
Bijvoorbeeld als je snel een link of screenshot van een site wilt delen of als je naar aanleiding van de informatie die je leest iets aan je collega wilt vragen. Daarnaast opent ook Copilot (Bing Chat) er direct bij zodat je daar ook direct gebruik van kunt maken om je werk makkelijker te maken.

Hoe zet je deze optie aan?
Ga naar instellingen in edge–> klik op sidebar–> Kies dan voor Copilot en vink aan dat je de zijbalk altijd wilt weergeven. Zie de afbeeldingen als je de instellingen zo snel niet kunt vinden.

Je ziet dan een zijbalk waar je allerlei icoontjes kunt toevoegen zoals teamschat en je mail, maar je hebt ook de mogelijkheid om zelf apps toe te voegen door op het + icoon te klikken.