Productivity Tips

Optie: Voorgestelde bestanden in 1:1-chats

21-02-2024 | 20240205

Delen via

Met de recente uitbreiding van de “Voorgestelde Antwoorden” in 1:1-chats, kun je nu nog efficiënter werken in Microsoft Teams. Stel je voor dat je een belangrijk bestand hebt dat je met een collega wilt delen. Normaal gesproken zou je door verschillende menu’s moeten navigeren om het bestand te vinden en te verzenden. Maar nu is er een snellere manier!

Open de Chat: Ga naar de chat met de persoon waarmee je het bestand wilt delen.

Voorgestelde Antwoorden: Wanneer je begint te typen, verschijnen er automatisch voorgestelde antwoorden onder je tekstveld. Dit is handig voor veelvoorkomende zinnen en acties.

Bestand Delen: Tik op de optie “Bestand delen” in de voorgestelde antwoorden. Hierdoor wordt een venster geopend waarin je door je bestanden kunt bladeren.

Selecteer het Bestand: Zoek het gewenste bestand op je computer of in je Teams-bestanden. Klik erop om het te selecteren.

Verzend het Bestand: Nadat je het bestand hebt geselecteerd, wordt het automatisch geüpload naar de chat. Je kunt eventueel nog een begeleidende tekst toevoegen voordat je op “Verzenden” klikt.
Alleen Beschikbaar in de Nieuwe Teams-Ervaring

Het is belangrijk om te vermelden dat deze functie alleen beschikbaar is in de nieuwe Teams-ervaring. Als je nog niet bent overgestapt naar de nieuwe interface, raad ik je aan dit zo snel mogelijk te doen om van deze handige functie te profiteren.

Kortom, met de “Bestand delen”-optie in de voorgestelde antwoorden kun je tijd besparen en efficiënter communiceren met je collega’s. Probeer het eens uit en ontdek hoe gemakkelijk het is om bestanden te delen in Teams!