Productivity Tips

Sneller werken met Bing Chat

21-12-2023 | 2023122

Delen via

Wil je alvast een beetje ervaren hoe Coplilot je productiviteit een boost kan geven? Een van de onderdelen is nu gratis Live! Namelijk Bing chat, die inmiddels al doorgaat onder de naam Copilot. Wat is Bing chat en wat kan het voor je doen? Je leest het hieronder!

Sneller werken met Bing Chat

Bing Chat is een chatbot die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het vinden van informatie en het beantwoorden van vragen. Het is een handige tool die je kunt gebruiken om snel antwoorden te vinden op allerlei soorten vragen.

Bing Chat is anders dan Chat GPT omdat het is gebaseerd op de zoekmachine van Microsoft, Bing. Dit betekent dat Bing Chat toegang heeft tot een enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is op internet. De data van Chat GPT is niet verbonden met internet en werkt met data tot september 2021. Bing Chat geeft je dus meer up to date informatie!

Het is onder andere ontworpen om gebruikers te helpen bij het vinden van specifieke informatie, maar hlpt ook bij het herschrijven of bedenken van teksten.

Hier zijn enkele voorbeelden van vragen die je aan Bing Chat kunt stellen:

  • Schrijf een marketing tekst over ons bedrijf
  • Stel een e-mail aan de hand van de volgende tekst
  • Schrijf een voorstel post over (vermeld dan de informatie die er in moet komen)
  • Schrijf deze tekst zonder spel- of grammaticafouten.
  • Hoe kan ik mijn werkgeluk vergroten?
  • Hoe kan ik mijn werk beter organiseren?
  • Wat zijn de competenties die nodig zijn voor een bepaalde functie?

Bing Chat is beschikbaar via copilot.microsoft.com. Het is gratis te gebruiken en je hebt geen speciale software nodig om het te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een webbrowser en een microsoft account, want daar log je mee in.

Ga vooral lekker aan de slag met Bing Chat en ervaar wat Bing Chat voor jou kan betekenen. Mijn ervaring is wel dat hoe je de vraag stelt invloed heeft op het antwoord dat je krijgt. Krijg je dus niet meteen het gewenste antwoord, stuur dan bij door nog een vraag te stellen of je vraag te herformuleren.

Mocht je hulp willen bij het stellen van de juiste vragen of wil je meer weten over de inzet van Copilot?
Neem dan contact op!