Workplace

Wendbare organisaties werken beter samen

06-10-2021 | Solipsis

Delen via

Wendbare organisaties zijn fitte organisaties. Zij reageren sneller op kansen en bedreigingen. Resultaatgerichte, ondernemende teams zijn wendbaarder en hebben daardoor meer concurrentiekracht. Een belangrijke voorwaarde is dat medewerken binnen een moderne, digitale werkplek efficiënt kunnen samenwerken.

Bijna iedereen is via zijn smartphone continu op internet aangesloten. Als er iets in ons sociale leven gebeurt weten we dat direct, maar ook zakelijke informatie is 24/7 beschikbaar. We werken samen aan projecten op kantoor, in de stad, thuis en op verschillende devices. Vooral de jonge generatie is altijd connected en geïntegreerd met zijn omgeving.

Productiever en innovatiever door digitale samenwerking

De modern werkplek biedt mensen de mogelijkheid overal en altijd te werken wanneer ze willen. Door middel van een werkplek die letterlijk in verbinding staat met iedereen die van belang is voor de organisatie, zoals klanten, medewerkers, partners en toeleveranciers. Interne samenwerking over de afdelingen heen vergroot creativiteit, stuwt de productiviteit, de innovatie en daardoor de concurrentiekracht. Effectief en flexibel samenwerken is daarom onontbeerlijk.

Het kantoor reist met je mee

Het is van belang medewerkers toegang te geven tot personen en data die voor hen belangrijk zijn. Moderne organisaties ondersteunen daarom tools die op verschillende devices op verschillende besturingssystemen draaien. Een goed voorbeeld daarvan zijn Office toepassingen (Word, Excel, Powerpoint). Omdat deze verzameling van Office apps in de cloud staat, beschik je altijd over de nieuwste versie en is er overal en altijd mee te werken, vanaf elke device. Zo hebben medewerkers altijd toegang tot hun eigen mobiele kantoor.

Nooit meer op zoek naar de nieuwste versie

Snelheid is van belang, want hoe sneller je kennis vergaart en deelt, hoe eerder je nieuwe ideeën kunt creëren. Het is dus belangrijk dat zowel collega’s binnen als buiten het bedrijf gemakkelijk in projectteams kunnen werken. Het eindeloos uitwisselen van e-mails, of het continu rondsturen, redigeren en weer rondsturen van verschillende versies van documenten is een bekende tijdslurper. Enneh, wat was ook alweer de juiste versie? Dat kan ook anders, door in een centrale omgeving te werken.

Security als rode draad

Je kent het vast wel, even een chat sturen via één van de talloze social media apps. Bij sommige bedrijven maken collega’s daar ook gebruik van om projectgroepen op te zetten. Dat is snel, maar onveilig omdat het buiten het controle gebied IT plaatsvindt. Hierdoor is er geen centrale regie wie deel uitmaakt van het team, en waar de bestanden blijven. Een éénduidige en centrale beveiliging is dan ook belangrijk, daarmee behoud je altijd de controle over vertrouwelijke data.

Klaar voor het personeel van de toekomst

Met de juiste tools verhoog je niet alleen de productiviteit en samenwerking binnen jouw bedrijf, maar het versterkt ook de employer branding. Een moderne werkplek trekt namelijk ook moderne werknemers aan. In de huidige ‘hunt for talent’ een noodzakelijk iets.

Meer weten?

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek over het inzetten van data bij je bedrijfsvoering?

Dirk Thijssen

Ik ontwikkel mij graag met de nieuwste technologieën op werkplek gebied, en pas deze zo snel mogelijk toe in de praktijk.