• Home
  • Nieuws
  • Microsoft stopt met Skype for Business – stap over op Teams

Na 31 juli 2021 stopt Microsoft met Skype for Business Online. De toepassing is vanaf dat moment niet meer toegankelijk voor Microsoft 365 gebruikers. Overstappen naar Microsoft Teams is een goed alternatief: alle functionaliteiten van Skype for Business – én meer – zijn binnen Teams geïntegreerd.

Waarom overstappen van Skype naar Microsoft Teams?

Skype for Business (Skype voor Bedrijven) is een tool van Microsoft om contact te maken met collega’s en zakelijke relaties. Dat kan op verschillende manieren, namelijk via spraak, video of chat. Microsoft Teams biedt deze functionaliteiten ook, en daarnaast nog veel meer mogelijkheden voor online (samen)werken. Denk aan samen werken in documenten, delen van bestanden en uitgebreide chatmogelijkheden. Dit maakt Skype for Business overbodig en dat is voor Microsoft de reden om te stoppen met het aanbieden en ondersteunen hiervan.

Wanneer ‘moet’ mijn organisatie overstappen en wat gebeurt er als we niet overstappen naar Teams?

Op 31 juli 2021 stopt Microsoft met Skype voor Bedrijven. Gebruikers met bestaande Microsoft 365-tenants zullen tot die datum geen wijzigingen ondervinden in de service en er kunnen indien nodig nieuwe gebruikers worden toegevoegd. Het is echter aan te raden om niet tot de uiterste datum te wachten met overstappen naar Teams. Gebruikers moeten even wennen aan de nieuwe omgeving en functionaliteiten; het is goed om daar de tijd voor te nemen. Beide programma’s kunnen in de tussentijd naast elkaar gebruikt worden. Zo zorgt u voor een soepele overgang.

Hoe kan mijn organisatie overstappen van Skype naar Microsoft Teams?

U (of de IT-verantwoordelijke in uw organisatie) kunt de overstap van Skype naar Teams zelf realiseren. Microsoft biedt daarvoor uitgebreide richtlijnen en trainingen om organisaties in staat te stellen een succesvolle upgrade van Skype for Business naar Teams te plannen en te implementeren.

De overstap houdt echter meer in dan alleen een technische migratie. Het gebruik van Teams is ook een verandering in de manier van (online) communiceren en samenwerken. Aandacht voor implementatie en adoptie is daarbij essentieel. Uiteindelijk leidt dit tot betere gebruikerservaringen en optimaal gebruik van de mogelijkheden van Teams.

Door: Nigel Buis – Business Consultant Managed Services


Vond u dit interessant?

Meld u aan voor de maandelijkse Solipsis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van relevante IT-ontwikkelingen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


Meer informatie

Wilt u meer weten over de overstap naar Teams of andere Microsoft toepassingen en hoe dit binnen uw organisatie gefaciliteerd kan worden? Of heeft u behoefte aan een praktische training? Wij vertellen u er graag meer over. Neem gerust contact op om te bespreken op welke manier Solipsis u van dienst kan zijn. Óf stel uw vragen tijdens het Solipsis Spreekuur! Plan een gratis adviesgesprek in met één van onze experts:

Plan een gratis adviesgesprek

Liever door ons benaderd worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

    Neem contact met mij op.