• Home
  • Nieuws
  • Solipsis en Liquidware sluiten partnership

Solipsis partner van Liquidware

Zaltbommel, 7 januari 2020 – IT-leverancier Solipsis Managed Services en softwareleverancier Liquidware zijn een partnership aangegaan om de gebruikerservaring van Solipsis-klanten verder te optimaliseren. De softwareoplossingen van Liquidware geven organisaties inzicht in de eigen IT-infrastructuur door monitoring van de user experience en performance. Door gebruik te maken van de specifieke Liquidware-software kan Solipsis nog concretere IT-verbetertrajecten adviseren aan klanten.

Liquidware biedt oplossingen voor de evaluatie, migratie en transformatie van fysieke en virtuele desktops, inclusief VMware View, Citrix XenDesktop, Amazon Workspace en Microsoft Windows Virtual Desktop. Solipsis maakt in zijn adviestrajecten gebruik van alle drie de Liquidware softwaretoepassingen: user environment management, application layering en monitoring & diagnostics.

De ProfileUnity oplossing van Liquidware is direct toe te passen binnen de Solipsis-werkplekoplossing en optimaliseert de beheeromgeving van de gebruikers. Zij krijgen de beschikking over één profiel cross-platform (client, remote desktop) en cross-OS (Windows 7, 8, 10, 2012, 2016, 2019). Er zijn geen backend applicatie- en databaseservers nodig en de oplossing is volledig locatie- en context-aware. De oplossing is goed te gebruiken in combinatie met FlexApp voor application layering. De Liquidware-oplossing specifiek voor het monitoren van de klantervaring en statistieken is StratusphereUX. Deze oplossing zorgt ervoor dat er diagnoses kunnen worden gemaakt van de client omgeving (geïnstalleerde software) bij gebruikers.

Goossen de Bruin, directeur Solipsisgroep: “De oplossingen die Liquidware biedt stellen ons in staat om klanten nog beter inzicht te geven in de performance van hun eigen IT-infrastructuur. Op deze manier kan Solipsis in optimale samenwerking met de klant concrete adviezen en verbetervoorstellen uitwerken en doorvoeren.”

Morteza Esteki – VP Sales EMEA bij Liquidware: “De huidige trend is gebruikersgericht. IT wordt steeds meer als dienstverlener gezien in een decennium waar de gebruiker nóg centraler staat dan hiervoor. Onze oplossingen zijn daarop gericht. We zien dat Solipsis met haar kennis en kunde deze visie met ons deelt. Bij Solipsis staat de eindgebruiker centraal en steeds verbeteren van de gebruikerservaring staat hoog in het vaandel. Dat is voor ons een reden geweest om een partnership met Solipsis aan te gaan, om samen te focussen op de werkplek van de toekomst! Ik ben ook daarom blij om hen te kunnen verwelkomen als Partner en ik kijk uit naar een mooie samenwerking.

Meer informatie over de IT-oplossingen van Solipsis?

Neem contact op