• Home
  • Nieuws
  • Teams support op afstand mogelijk met TeamViewer integratie

Is uw organisatie ook actief met Microsoft Teams? Door de recente integratie met TeamViewer is de support óók op afstand te regelen. Met name wanneer u het beheer en de support van Teams binnen uw organisatie hebt geregeld, biedt deze nieuwe integratie een hoop gemak nu er zoveel collega’s thuiswerken.

Locatieonafhankelijk werken heeft een grote invloed op de manier van samenwerking tussen medewerkers. Microsoft Teams is een veelgebruikte toepassing om (digitaal) samenwerken op afstand mogelijk te maken. Sinds het begin van de coronacrisis is het gebruik van Teams dan ook explosief gestegen. Dan is het wel zo prettig als de support óók op afstand plaats kan vinden, op een efficiënte manier. Met de TeamViewer-integratie binnen Teams is dat sinds kort optimaal in te regelen.

Wat houdt TeamViewer-integratie met Microsoft Teams in?

De TeamViewer-integratie met Microsoft Teams maakt apparaatcontrole op afstand mogelijk en ondersteuning op afstand die gebaseerd is op Augmented Reality (AR). Beheerders kunnen nu direct toegang tot apparaten krijgen, live schermdelen en AR-gabaseerde visuele ondersteuning leveren. Door middel van het taggen van virtuele objecten kunnen zij gebruikers laten zien hoe ze problemen kunnen oplossen.

Wat zijn de voordelen?
  • Snelle en efficiënte werkwijze voor het oplossen van problemen op afstand, gebaseerd op Augmented Reality;
  • Toegang te delen tot apparaten en omgevingen direct vanuit Microsoft Teams;
  • Gedeelde vragen of problemen blijven zichtbaar in één dashboard, zodat dit altijd terug te vinden is;
  • Via de Teams-chatfunctie kunnen support-vragen direct gesteld worden.
Hoe werkt TeamViewer-integratie met Microsoft Teams?

Wanneer uw IT-beheerder de juiste TeamViewer-licentie heeft, kan de integratie-app eenvoudig gedownload worden vanuit Microsoft Teams. Daarna kan er direct mee gewerkt worden. Op de website van TeamViewer leest u stap voor stap hoe de integratie gerealiseerd kan worden. Bekijk onderstaande video om de oplossing in actie te zien.

TeamViewer integratie Microsoft Teams

Door: Nigel Buis – Business Consultant Managed Services


Meer weten over Het moderne werken?

Meld u gratis aan voor het online seminar over ‘Het moderne werken’ op 29 oktober a.s. Gastsprekers Nick Goossens van HP, Jan Willem Plokkaar van Holm Security en Nigel Buis van Solipsis Managed Services vertellen u alles over ‘Het moderne werken’ vanuit verschillende invalshoeken.

Seminar Het moderne werken


Meer informatie

Wilt u meer weten over Teams of andere Microsoft toepassingen en hoe dit binnen uw organisatie gefaciliteerd kan worden? Of heeft u behoefte aan een praktische training? Wij vertellen u er graag meer over. Neem gerust contact op om te bespreken op welke manier Solipsis u van dienst kan zijn. Liever door ons benaderd worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

    Neem contact met mij op.