Security, een vrij algemeen en ruim begrip. Het onderwerp wordt echter vaak vanuit de techniek benaderd en al snel geassocieerd met termen als ‘netwerk’, ‘firewall’ en ‘virusscanner’. Solipsis bekijkt het onderwerp security vanuit een andere invalshoek: uw bedrijfscontinuïteit. Security is namelijk een belangrijk onderdeel in het waarborgen van uw bedrijfscontinuïteit.

Vanuit deze invalshoek is onze dienstverlening gericht op een aantal thema’s dat te maken heeft met uw organisatie en de medewerkers (beveiligingsbeleid en security awareness) en de technologie binnen uw organisatie (vulnerability en threat management).

Organisatie & mensen

Beveiligingsbeleid 

Om uw bedrijfscontinuïteit te beschermen is een beveiligingsbeleid dat precies past bij uw organisatie en processen van groot belang. Onderdeel van het securitybeleid is Identity & Access Management: wie mag wat benaderen en waarom? Daarnaast is data- en informatiemanagement een belangrijk onderdeel van het beveiligingsbeleid. Het draait daarbij om welke gegevens waar staan en op welke manier dienen deze al dan niet afgeschermd te worden.

Security Awareness 

Het is belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn, en vooral blijven, van hun eigen rol in beveiliging. Een medewerker kan op basis van goed vertrouwen misleid worden om ongemerkt toegang te verlenen aan een kwaadwillende. Dat kan op diverse manieren gebeuren, bijvoorbeeld via phishing e-mails, WhatsApp-berichten of zelfs een usb-stick die in een kantoor op de grond ligt en malware bevat. Het is zaak dat medewerkers daarop alert zijn en dit kan gestimuleerd worden met bijvoorbeeld een awareness-campagne of een praktische training.

Technologie

Vulnerability Management 

Vulnerability Management-oplossingen scannen een IT-landschap, incidenteel of bij voorkeur op continue basis, en matchen de resultaten tegen diverse databases met bekende kwetsbaarheden. Uit een reguliere rapportage van deze tooling blijken vervolgens geadviseerde acties om de gaten te dichten. Dit soort oplossingen richt zich op het voorkomen van schadelijke aanvallen.

Threat Management 

Ondanks alle mogelijke voorzorgsmaatregelen, is het zaak om in de dagdagelijkse praktijk de bedreigingen zo vroeg mogelijk te detecteren en te bestrijden. Een adequate backup-strategie en bijbehorende backup-oplossingen zijn hiervoor uiteraard ook onmisbaar.

Whitepaper: onze kijk op Security

Solipsis bekijkt het onderwerp security vanuit een andere invalshoek dan gebruikelijk: uw bedrijfscontinuïteit. In het whitepaper “Security – stel uw bedrijfscontinuïteit veilig” nemen we u mee in onze visie op security.

Download whitepaper

De aanpak van Solipsis

Security is dus niet een thema dat zich op één gebied, of met één oplossing, laat afdekken. Het gebruik van gegevens en informatiesystemen in relatie tot de business, al dan niet geaccepteerde risico’s, het bewustzijn en gedrag van medewerkers en niet te vergeten, wetgeving, spelen allemaal een rol.

Om hier succesvol mee aan de slag te gaan en de gewenste borging van bedrijfscontinuïteit te realiseren, is een gedegen en gestructureerde aanpak vereist, waarbij alle aandachtsgebieden meegenomen worden in het opstellen van beleid, ontwerp en een roadmap. Solipsis helpt u hier graag bij. Lees hier meer over onze werkwijze.

Plan een gratis adviesgesprek
ISO 27001 gecertificeerd

ISO 27001 gecertificeerd

Met het ISO 27001 certificaat toont Solipsis objectief aan dat wij voldoen aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging en dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking.

ISAE 3402 gecertificeerd

ISAE 3402 gecertificeerd

De ISAE 3402 certificering is een internationale standaard voor de beheersing van uitbesteding. Solipsis toont met dit keurmerk aan dat de dienstverlening op een zorgvuldige manier wordt uitgevoerd en laat zien hoe wij omgaan met processen op het gebied van onder andere risicomanagement, informatiebeveiliging en anti-fraude.

Wat bieden wij nog meer.

Werkplek

Werkplek

Altijd en overal werken op een veilige manier. Dit geeft optimaal werkplezier en realiseert de grootst mogelijke continuïteit in de bedrijfsvoering. Het draait immers om IT zonder zorgen.

Werkplek
Cloud

Cloud

Werken in de cloud is voor veel organisaties een volgende stap naar up-to-date IT-gebruik. Ook een hybride vorm is mogelijk, afhankelijk van wat uw organisatie nodig heeft.

Cloud
Networking, Beheer & Support

Networking, Beheer & Support

Uw systemen gemonitord en beheerd, desgewenst 24/7, on site of remote. De continuïteit van uw IT-omgeving is gewaarborgd. Dat betekent: IT die overal en altijd beschikbaar is.

Beheer & Support

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van Solipsis of direct een afspraak inplannen?
Wij helpen u graag verder via telefoonnummer (088) 599 1608 of stuur een e-mail naar verkoop@solipsismanagedservices.nl.

Neem contact met mij op!

Wilt u liever door ons benaderd worden? Vul dan het formulier hiernaast in.

    Neem contact met mij op.