Sinds 14 januari 2020 is Microsoft gestopt met de ondersteuning van Windows 7.  Als u nog desktop of laptop computers heeft die Windows 7 gebruiken, dan heeft dit voor u gevolgen op het gebied van beveiliging en onderhoud. Vanzelfsprekend staat Solipsis voor u klaar!

Wat betekent het einde van de ondersteuning van Windows 7?

Nu Windows 7 niet meer ondersteund wordt, functioneert uw computer nog steeds. Microsoft biedt echter geen technische ondersteuning meer bij problemen, er komen geen software-updates meer en er worden ook geen beveiligingsupdates of bugfixes meer beschikbaar gemaakt. Dat betekent dat bedrijfsprocessen en bedrijfsdata – van uw bedrijf, medewerkers én klanten – mogelijk gevaar lopen.

Hoewel uw device gewoon blijft functioneren, loopt u een groter risico op virussen en malware. Microsoft raadt ten zeerste aan Windows 10 te gebruiken in plaats van Windows 7. U ontvangt dan de laatste beveiligingsupdates van Microsoft. Deze updates zorgen voor een betrouwbaar en veilig besturingssysteem, dat gewapend is tegen virussen, een datalek en aanvallen van hackers. De overgang naar Windows 10 kan ook tot gevolg hebben dat hardware ge-update moet worden.

Wat is de aanpak van Solipsis?

Naast het feit dat Microsoft is gestopt met ondersteuning toetsen we of er ook nog andere dringende / dwingende redenen zijn om de overstap te maken. Veelgebruikte privacygevoelige webdiensten zoals bijvoorbeeld telebankieren en overheidsdiensten zouden uit veiligheidsoverwegingen ontoegankelijk kunnen worden voor Windows 7-gebruikers. We kijken ook naar de gevolgen zijn van overstappen naar Windows 10, bijvoorbeeld ten aanzien van uw applicaties en hardware.

Meer weten?

Wilt u weten wat het gebruik van Windows 7 en/of het overstappen naar Windows 10 voor gevolgen heeft voor uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over. Download ons leaflet met meer informatie.

download leaflet

Over Solipsis Managed Services

Met een goede IT-infrastructuur haalt u meer rendement uit uw onderneming. Solipsis Managed Services levert zowel pasklare oplossingen als maatwerk. Solipsis is uw vaste aanspreekpunt en verzorgt het gehele traject van advies tot aan installatie en 24/7 support. Uiteraard met de persoonlijke service die u van ons mag verwachten. U de business, wij de IT.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Solipsis of direct een offerte aanvragen?
Wij helpen u graag verder via telefoonnummer (088) 599 1608 of stuur een e-mail naar verkoop@solipsismanagedservices.nl.

Neem contact met mij op!

Wilt u liever door ons benaderd worden? Vul dan het formulier in.

Neem contact met mij op.